Cursussen

Smeden aan je toekomst-cursussen edelsmeden


Wou je altijd al in de keuken van de edelsmid kijken? Een ring naar eigen idee ontwerpen en vervolgens ook daadwerkelijk zagen, solderen, smeden, stenen zetten, en nog zoveel meer…

Dan ben je in mijn atelier op het juiste adres.

Mijn cursus kenmerkt zich door “learning bij doing”. Door de basis redelijk vlot te doorlopen, kan iedereen na een basiscursus van 10 lessen al met zijn eigen ontwerp starten en zijn eigen sieraden creëren. Aan de hand van je eigen ontwerp leer je de passende technieken, om je ideeën vorm te geven. Zo bouw je stuk voor stuk ervaring op.

Er is heel veel ruimte voor individuele aandacht en een prettige, rustige werksfeer. Ik ben geduldig en pas tevreden als mijn cursisten met een blij en gelukkig gevoel naar huis gaan. Soms lukt dat niet meteen–het blijft een ambacht, maar ook falen hoort erbij en leidt altijd tot een leereffect.

Wil je kennismaken met een eeuwenoud ambacht? Je kunt eerst een basiscursus volgen, om te kijken, of het je echt leuk lijkt, om je in het vak te verdiepen. Met iedere cursus ontwikkel en leer je verder en verdiep je je kennis. Oefenen is bij ieder ambacht natuurlijk belangrijk. Er is altijd veel inspiratie, persoonlijke aandacht, ruimte en begeleiding, om cursisten hun eigen weg te laten vinden.

Je kunt kiezen uit de kennismakingscursus van 5 lessen, een cursus van 10 lessen of een jaarcursus.